Externe competitie

De KNLTB organiseert gedurende het jaar onderstaande districts competities:

  • Voorjaarscompetitie
  • Najaarscompetitie
  • Wintercompetitie

Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van een bij de KNLTB aangesloten vereniging. Je moet dit kunnen bewijzen door een geldige ledenpas met het KNLTB-nummer van onze vereniging te laten zien. Als je lid wordt van onze vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je vaak nog deelnemen aan de competitie. Daarbij geldt wel dat je minimaal drie weken voor de datum waarop je voor het eerst gaat spelen, als lid van onze vereniging bij de KNLTB moet zijn ingeschreven om op die speeldatum te mogen spelen.

Inschrijven

Wil je graag meedoen aan een districtscompetitie, schrijf je dan in via de mail of geef je op bij onze Verenigingscompetitieleider (VCL). Graag een vermelding van alle teamleden en in welke competitievorm je wilt deelnemen. De Verenigingscompetitieleider (VCL) schrijft de teams in bij de KNLTB. Bij de VCL kun je informeren voor welke competities je je kunt opgeven.

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen, vraag dan dispensatie aan. Dat via de VCL van de vereniging. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden (zie website KNTLB). Die zijn terug te lezen in het hieronder te downloaden document.

Junior, senior of veteraan?

Junior ben je tot het jaar waarin je 18 wordt. Senior ben je met ingang van het jaar waarin je 18 wordt en veteraan ben je met ingang van het jaar waarin je 35 wordt.

Gegevens wijzigen

De ledenadministrateur van onze vereniging is de enige persoon die gegevens in de KNLTB-ledenadministratie kan wijzigen. Als de gegevens op je ledenpas niet kloppen of je bent verhuisd, geef dat dan door aan de ledenadministrateur van de vereniging. Hij of zij zal de wijziging(en) doorgeven aan de KNLTB.

Uitslagen en standen

Via de uitslagen- en standenzoeker vind je de resultaten van de diverse KNLTB-competities. Individuele partijresultaten zijn alleen op MijnKNLTB te vinden.

Indeling

De competitie-indeling van de districts competitie, zijn te vinden op Uitslagen en standen en in MijnKNLTB.

Overschrijvingsbepalingen

Een speler die in 2015 voor een andere vereniging voorjaarscompetitie gaat spelen dan in 2014 doet er goed aan de overschrijvingsbepalingen in het Competitiereglement door te lezen (art. IV-02). Ná 1 november is toestemming van de “oude” vereniging noodzakelijk. Het overschrijvingsformulier is te downloaden van de website van de KNTLB. Ook de speeldata voor 2015 zijn hier al te vinden.

Inschrijving voorjaarscompetitie

Voor de voorjaarscompetitie kun je je met je team inschrijven tot 12 december via mail.

Indelig en programma

In bijgaande documenten tref je de informatie aan over de inschrijfmogelijkheden en de speeldata.
Meer informatie is te vinden op de KNLTB website.

Wintercompetitie

In de regio Zuid wordt ook een Winteroutdoorcompetitie georganiseerd in de winterperiode van 2014/2015. Meer informatie is te vinden op de KNLTB website.

Speelsterkte

DSS

De KNLTB maakt gebruik van het zogenaamde ‘Dynamisch Speelsterkte Systeem’, kortweg DSS, om alle leden te rangschikken op basis van hun speelniveau. Eens per jaar (in november) wordt de speelsterkte van alle aangesloten tennissers vastgesteld op basis van hun prestaties in wedstrijden tijdens de KNLTB competities en toernooien. Deze speelsterkte wordt vertaald naar een cijfer tussen de één en negen dat is terug te vinden op de ledenpas. De speelsterkte van een speler blijft een jaar hetzelfde, maar de actuele rating van de speler wijzigt in principe na iedere wedstrijd. De actuele rating van KNLTB leden is o.a. terug te vinden binnen de MijnKNLTB omgeving en in de MijnKNLTB app. Via de KNLTB website kan je een pdf-document downloaden met een uitgebreide uitleg over het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS).

Speelsterktebepaling

Aan het eind van het tennisseizoen (half november) wordt voor ieder KNLTB-lid de nieuwe speelsterkte bepaald. Dit gebeurt op basis van de eindejaarsrating die voortkomt uit het gemiddelde van de behaalde resultaten gedurende het seizoen, eventueel gecorrigeerd met een acceleratiewaarde, dempingswaarde of inactiviteitswaarde. Na deze bepaling van de speelsterktes heeft iedere speler een nieuwe speelsterkte die een jaar hetzelfde blijft. Maar de actuele rating van de speler wijzigt in principe na iedere wedstrijd. Met de stroomschema’s hieronder kunt u per wedstrijd voor uzelf bepalen wat er wijzigt.

Speelsterktebepaling 2014

In november 2013 zijn de speelsterktes voor 2014 bepaald volgens het DSS. De speelsterktes zijn op te vragen via MijnKNLTB en het spelersprofiel.