Een lintje voor onze Toon

FotoOp dinsdag 26 april heeft het onze koning behaagd om Toon Verbaant te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Toon heeft zich op vele manieren ingezet voor de dorpsgemeenschap in Vessem als vrijwilliger en bestuurslid bij D’n Boogerd, als medeoprichter van de Vereniging Vrienden van de Vessemse Molen, voor KempenTV, als correspondent bij het Eindhovens Dagblad en voor de Vaesheimer bode, al ruim 30 jaar voor Korfbalvereniging Vessem, al sinds de oprichting in 1978 bij de organisatie van de wandel3daagse, als mede-initiatiefnemer en -organisator van de jaarlijkse Vessemse Kwis, voor de toneelvereniging en voor CV De Spekstruiven.

Dat is al een hele waslijst maar ook TV Vessem heeft al heel wat aan Toon te danken. In 2013 hebben we de accommodatie grondig verbouwd en opgeknapt. Het betrof de nieuwbouw van een overkapping, de installatie van een schuifpui, dubbelglas en een volledige renovatie van de bar- en kantine. Toon heeft, als lid van de vereniging,  samen met zijn maat Wil van Asten, tijdens deze verbouwingswerkzaamheden op geheel vrijwillige basis alle schilderswerkzaamheden uitgevoerd. Het betrof het schilderen van de nieuwe overkapping, kozijnen, deuren (binnen/buiten), muren, plinten, buitenbanken en de nieuwe bar (incl. kasten en ombouw). Daarnaast heeft Toon geholpen met diverse andere werkzaamheden tijdens en na de verbouwing. Kortom: Toon altijd klaar staat wanneer je een beroep op hem doet. Eénmaal ter plekke is hij het zonnetje in huis met zijn positieve instelling en humor. Als tennisclub zijn we dan ook zeer blij met zo’n lid en vrijwilliger!

Bedankt en gefeliciteerd Toon!