Interne competitie

Wat is de Interne Competitie?

Tijdens de Interne Competitie worden heren dubbel en dames dubbel wedstrijden gespeeld. Iedereen kan zich samen met een partner inschrijven voor de HD en DD. Bij inschrijving wordt je ingedeeld in een poule. Er wordt gespeeld in meerdere poules. De indeling wordt gemaakt door de TC. Daarbij wordt gekeken naar de resultaten bij de vorige Interne Competitieronde.

Op de donderdagavonden is de kantine geopend en het is dus ook de bedoeling dat de wedstrijden op die avonden gespeeld worden. Dus liever vervanging zoeken dan op andere tijden de wedstrijden spelen.

 

Hoe schrijf ik mij in voor de interne interne competitie?

Een aantal weken voor het begin van een competitie gaat er een aankondiging rond via de mail. Door te reageren op deze mail kun je je aan-  of  afmelden voor de komende competitie. Diegene die in de vorige competitie meegedaan heeft, gaat zonder tegen bericht automatisch mee naar de volgende competitie.

Als je graag meedoet maar je hebt geen tennismaat, schrijf je dan toch in. Mogelijk kunnen wij een geschikt maatje voor je vinden. Zo niet, dan plaatsen we je op de reservelijst zodat de deelnemers je kunnen vragen om in te vallen wanneer zij zelf een keer niet kunnen. Zo raak je bekend in het circuit en heb je steeds meer kans een dubbelpartner te vinden.

 

Speelschema

De interne competitie wordt gespeeld op donderdagavond. Zodra alle inschrijvingen binnen zijn, worden de poules ingedeeld en de wedstrijdschema's opgesteld. Een week voor de start van de competitie krijgt iedere deelnemer een mail met zijn/haar wedstrijden. Deze worden ook gepubliceerd op toernooi.nl. Via deze link kun je daar ook het verloop van de competitie volgen. Deze link staat ook rechtsboven op de home-pagina van TV Vessem.

Er worden jaarlijks drie competities gespeeld:

 • Interne voorjaars competitie
 • Interne zomer competitie
 • Interne najaars competitie

 

De wedstrijdregels

Het spel wordt gespeeld volgens de normale tennisregels. De wedstrijd duurt één uur en de games en sets worden geteld. Voor de telling geldt het volgende:

Per wedstrijd worden 4 punten verdeeld:

 • Set eindstand:
  6 – <5 of 7 - 5 (2 of meer games verschil) → winnaar 2 punten
  6 – >=5 (minder dan 2 games verschil)     → ieder team 1 punt
 • Set niet uitgespeeld:
  2 of meer games verschil                           → winnaar 2 punten
  Minder dan 2 games verschil                     → ieder team 1 punt
 • Tweede set wordt niet gespeeld:
  De 2 punten worden verdeeld over de teams.
  Op toernooi.nl zal echter een stand van 1-1 te zien zijn. Dit is noodzakelijk omdat de uitslag anders niet ingevuld kan worden. Dit heeft geen gevolgen voor de puntenverdeling.

Wanneer de zoemer gaat, maak je de game af!

LET OP: DE UITSLAG MOET DOORGEGEVEN WORDEN VIA [email protected].
ALS DIT NIET GEBEURT, WORDT DE UITSLAG NIET MEEGETELD!